loading...
فایلینا
عباس بازدید : 126 پنجشنبه 17 دی 1394 نظرات (0)
در بحث جزای اختصاصی جرائم علیه تمامیت جسمانی و جرائم علیه شخصیت معنوی افراد که به یک تعبیر عام جزو جرائم علیه اشخاص قرار می گیرد

دانلود پایان نامه رشته حقوق با عنوان جرایم علیه اشخاص

(بصورت جامع و کامل در قالب 218 صفحه)
چکیده:
در بحث جزای اختصاصی جرائم علیه تمامیت جسمانی و جرائم علیه شخصیت معنوی افراد که به یک تعبیر عام جزو جرائم علیه اشخاص قرار می گیرد .گاهی جرم علیه نفس، گاهی مادون نفس است مثل ایراد جرح و قطع عضو و اما جرائم علیه شخصیت معنوی افراد این گاهی حیثیت فرد را نشانه می گیرد مثل افترا، توهین، قذف.گاهی آزادی افراد را مورد تعرض قرار می دهند می تواند آزادی تن باشد مثلاً جرم توقیف غیر قانونی، آدم ربایی گاهی می تواند آزادی اراده باشد جرمی مثل تهدید، اخاذی.در این وسط جرائم بینا بینی هم داریم مثل جرائم جسمی که به اعتباری هم علیه تمامیت جسمانی و هم علیه آزادی اراده می تواند باشد و دقیقاً نمی-توان این ها را در قالبی قرار داد.
که متأسفانه به دلیل فرصت محدودی که برای جزای اختصاصی قائل شدند خیلی امکان بررسی همه ی این ها وجود ندارد.در قانون جدید که حدود هفتصد و خرده ای ماده دارد بیش از چهارصد و بیست ماده علیه جرائم اشخاص است یعنی اگر از کتاب قصاص شروع کنیم تا آخر کتاب دیات همه اش جرم علیه اشخاص است.در کتاب تعزیرات مصوب سال 75 مواد متعددی در مورد جرائم علیه اشخاص است و مواد پراکنده ای دیگر هم درباره جرم علیه اشخاص وجود دارد. لذا در جزای اختصاصی موارد اصلی مطالب در مورد جرائم را می گوئیم چون که بعضی از این جرائم یک جرمی است که بسیار با آن سر و کار خواهیم داشت و بحث بنیادین است مثل جرم قتل.
کلمات کلیدی:

جرم

جرایم علیه اشخاص

حقوق جزای اختصاصی

جرائم علیه تمامیت جسمانی

مقنن در قانون جدید برای این دسته جرائم از واژه ای جنایت استفاده کرده است هرجایی در این قانون واژه ی جنایت را دیدیم به معنای جرم علیه تمامیت جسمانی است.
قبل از انقلاب به تأسی از حقوق فرانسه تقسیم بندی داشتیم: جرائم یا جنایت هستند یا جنحه و یا خلاف که بر اساس شدت مجازاتی بود که جرم داشت و آن تقسیم بندی بعد از انقلاب منسوخ شده است اما این واژه ی جنایتی که در قانون است به معنای آن جنایت نیست آن تقسیم بندی بر اساس شدت مجازات بود و تقسیم بندی بعد از انقلاب بر اساس ماهیت جرم است چون موضوع جرم فیزیک بود و تمامیت جسمانی فرد (در جرائم علیه اشخاص) است که در کتاب های فقهی بسیاری از فقها به خصوص معاصرین همین اصطلاح را در منابع فقهی خود استعمال می کنند چون در روایات از معصومین جنایت به معنای جرم علیه تمامیت جسمانی به کار رفته است که یک اصطلاح و معنای خاصی به خود گرفته است فقط یک مورد در قانون جدید جنایت به معنای اعم خود به کار رفته است که آن هم ناشی از سهو قانون گذار بوده است و مقنن دچار اشتباه شده است که ماده 44 است که مقنن خواسته بود جرم را به معنای اعم خود بگوید و به اشتباه از واژه ی جنایت استفاده کرده است و در غیر از این حالت استثنایی همیشه جنایت به معنای جرم علیه تمامیت جسمانی است.
بنابراین بحث هایی که در ادامه داریم جز در جاهایی که تصریح می کنیم که این ویژگی قتل است یا این ویژگی جنایات مادون نفس است همه مباحث مشترک است یعنی مثلا بین قتل، ضرب و جرح و قطع عضو از نظر رکن روانی، رکن مادی تفاوت خاصی وجود ندارد و اگر در جاهایی تفاوت وجود داشت می گوئیم لذا در قانون قبلی مقنن در جایی می گفت در این موارد قتل عمدی است و در ماده ای دیگر می گفت در این موارد قطع عضو و ضرب و جرح عمدی است در حالی که آن مصادیق دقیقاً یکی بودند. در قانون جدید مقنن مطلق می گوید و می گوید در این موارد جنایت عمدی است که هم شامل قتل است و هم جنایات مادون نفس است. در رکن مادی هم همین طور است و تفاوتی بین این ها وجود ندارد. آن جاهایی که محل تفاوت است. اشاره می کنیم. مثلاً می گوئیم در قتل باید نتیجه ی سلب حیات محقق شود ولی در مادون نفس نیازی نیست اما در سایر مباحث ،زمانی که هر جا گفتیم جنایت باید هر دو حالت را مد نظر قرار دهیم
فهرست مطالب
جرایم علیه اشخاص1
فصل اول:مقدمه3
جرائم علیه تمامیت جسمانی3
تعریف جنایات4
جرم قتل:4
مصادیق در حکم خطای محض :8
الف) جنایت شخص خفته و نائم8
ب) ایراد جرح10
ارکان جنایتها11
شرط بعدی توجه جنایت به دیگری21

فصل دوم: رکن های مادی جنایت23

افعال غیرمادی غیر متعارف28
اولین شرط) وجود یک تکلیف قانونی یا قراردادی34
شرط دوم) توانایی انجام تکلیف35
شرط سوم) وجود رابطهی سببیت مؤثر بین ترک فعل و نتیجه35
شرط چهارم) تارک فعل زمینهی دخالت دیگران را از بین برده باشد:35

فصل سوم:تحلیل نحوه‌ی احراز رابطه‌ی علیت43

ماده‌ی 477 ←53
ماده‌ی 324 ←53
ماده 480 ←54
ماده 481 ←54
ماده‌ی 482 ←54
ماده‌ی 369 ←57
تبصره ماده 373 ←60

فصل چهارم: تسبیت62

سؤال: در تفاوت بین جاهل و مغرور چیست؟64
2.رکن روانی76
*اشتباه در قتل:77
صورت اول –اشتباه در قتل-عملی-اتفاقی-باسوءنیت77
صورت دوم:اشتباه در قتل –عملی –اتفاقی –و بدون سوءنیت79
صورت سوم:اشتباه در قتل-عملی-ناشی از تقصیر-باسوءنیت79
صورت چهارم-اشتباه در قتل –عملی-ناشی ازتقصیر-بدون سوءنیت80
صورت پنجم-اشتباه در قتل –ذهنی-حکمی80
صورت ششم-اشتباه درقتل-ذهنی-هویت مجنی علیه-باسوءنیت82
صورت هفتم-اشتباه درقتل-ذهنی-موضوعی-هویت مجنی علیه-بدون سوءنیت83
صورت هشتم-اشتباه درقتل-ذهنی-موضوعی-اوصاف مجنی علیه84

فصل پنجم:عناصر رکن روانی جنایات84

فصل ششم:شرکت در جرم156

جرایم علیه شخصیت معنوی202
رکن روانی جرم توهین212
در رکن روانی جرم توهین چند عنصر باید احراز شود:212
جرم قذف215
ماده 245215
منابع218
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1201
  • کل نظرات : 24
  • افراد آنلاین : 150
  • تعداد اعضا : 5
  • آی پی امروز : 141
  • آی پی دیروز : 396
  • بازدید امروز : 219
  • باردید دیروز : 1,197
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,811
  • بازدید ماه : 1,811
  • بازدید سال : 21,675
  • بازدید کلی : 493,693
  • کدهای اختصاصی