loading...
فایلینا
عباس بازدید : 191 سه شنبه 27 بهمن 1394 نظرات (0)
این مقاله سعی دارد با بررسی چالش های موجود بین دو گفتمان جامعه اطلاعاتی و توسعه دانایی محور، تاثیر متقابل آنها را شناسایی کند
دسته بندی مدیریت
   
فرمت فایل doc
حجم فایل 136 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 50

دانلود پایان نامه رشته مدیریت

بررسی تاثیر آی تی بر شکل گیری سازمان های اطلاعاتی و توسعه دانایی محور در فرآیند جهانی شدن

چكیده:
برای طراحی و پیاده سازی فرآیند توسعه دانایی محور، دستیابی به بینش و نظامی ملی در تولید، پردازش، توزیع، واردات و صادرات دانش در ابعاد ملی و بین المللی در كشورهای در حال توسعه دارای اهمیت بسیاری است. تقابل گفتمان های جامعه اطلاعاتی و توسعه دانایی محور می تواند برنامه ریزان و مدیران کشورها را در دستیابی به یک چهارچوب و راهبرد اساسی در زمینه توسعه دانایی محور بر پایه الگوهای جامعه اطلاعاتی رهنمون باشد. حاصل چنین دیدگاهی می تواند در قالب نظام ملی اطلاع‌رسانی پوشش دهنده و تامین کننده نیازهای اطلاعاتی و حرفه ای محققان و پژوهشگران، برنامه ریزان، مدیران اجرایی، ساختارهای آموزشی و پرورشی باشد.
در یک جامعه مردم سالار توجه به تزریق دانش در لایه های مختلف اجتماعی امری است که می تواند پایه های توسعه را بر پایه آگاهی و دانایی مردم استوار سازد. دموکراسی اطلاعاتی در سطح کشور ها و در سطح جهان از جمله ملزومات دستیابی به توسعه دانایی محور می باشد. این مقاله سعی دارد با بررسی چالش های موجود بین دو گفتمان جامعه اطلاعاتی و توسعه دانایی محور، تاثیر متقابل آنها را شناسایی کند و جایگاه فناوری اطلاعات را به عنوان موتور محرک و کاتالیزور شکل گیری جامعه اطلاعاتی و توسعه دانایی محور مورد بررسی قرار دهد و نتایج این بررسی ها را در تسریع همگامی و همنوایی کشورها با فرآیند جهانی شدن ارزیابی و تحلیل نماید.
كلیدواژه ها:

جامعه اطلاعاتی

توسعه دانایی محور

فن آوری اطلاعات

جهانی شدن

مقدمه
امروزه تولید اطلاعات و دانش در تمام ابعاد علمی، فنی و کاربردی و پراکندن آن با ابزار ها و امکانات ارتباطی با هدف به اشتراک گذاری آنها در سطح ملی یا بین المللی فرآیندی تحول زا و مثبت در عرصه تبادلات اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و .... می باشد. فراهم شدن امکان دسترسی عمومی به اطلاعات حوزه های مختلف مورد نیاز مردم و به كارگیری آن ها برای توسعه فعالیت های اقتصادی و اجتماعی و آموزشی و... از جمله مزیت هایی است که عاید تولید کنندگان و کاربران اطلاعات می شود.
امکان دسترسی آسان تر و سریع تر به اطلاعات حاصل از نتایج تحقیقات، نظریه های علمی، آزمایش ها و پژوهش ها، بررسی و تجزیه و تحلیل مفاهیم، کاربرد فن آوری ها برای کسب دانش و کاربرد فناوری ها برای تولید و توزیع دانش همه از جمله ویژگی هایی است که بشر امروز در ورود به جامعه اطلاعاتی یا به عبارت بهتر جامعه جهانی اطلاعاتی با آنها مواجه است و از آنها بهره مند می گردد از این رو هر یک از شهروندان جامعه اطلاعاتی با برخورداری از مواهب دموکراسی اطلاعاتی بوجود آمده در سایه جامعه اطلاعاتی که نتیجه تفکر توسعه بر مبنای دانایی محوری است می توانند علاوه بر تاثیر پذیرفتن از شرایط حاضر به عنوان عامل و حتی شاخصی تاثیر گذار در اشاعه فرهنگ دانش محوری در جامعه عمل کنند.
جامعه اطلاعاتی با توجه و نگاه از بالا به علوم و دانش های مختلف فنی، تجربی ، انسانی و حتی هنری در صدد است تا از تمام عناصر و نیروهای موجود برای رسیدن به چهارچوب های نظری و عملی توسعه دانایی محور استفاده کند.در چنین فضایی است که افراد و جامعه همچون عناصر پیکره یک سیستم مدام در حال داد و ستد خواهند بود و کالایی که در این میان رد و بدل می شود اطلاعات است در این شرایط جامعه اطلاعاتی به افراد امکان می دهد كه فراگیری صحیح را بیاموزند و آنها را از نحوه طبقه بندی، بازیابی و به كار گرفتن اطلاعات به گونه ای آگاه می سازد كه برای دیگران نیز امکان آموختن دانش را فراهم کنند.
فهرست مطالب
بررسی تاثیر آی تی بر شکل گیری سازمان های اطلاعاتی و توسعه دانایی محور در فرآیند جهانی شدن1
كلیدواژه ها2
چكیده:2
مقدمه3

تعریف فن‌آوری اطلاعات:5

تاریخچه فن‌آوری اطلاعات:7
مولفه‌های فن‌آوری اطلاعات:14
معرفی چند نمونه از فن‌آوریهای اطلاعاتی:15

ـ كاربرد فن‌آوری اطلاعات در سازمانها:18

ب) كاربرد اطلاعاتی:19
تحولات گذار از عصر صنعتی به عصر اطلاعات19
اطلاعات و چالش های جهانی20
شکاف اطلاعاتی و شکاف دیجیتالی22

تاثیرات توسعه ناهمگون فناوری اطلاعات در تعمیق شکاف دیجیتالی24

حق دسترسی به اطلاعات و انتشار اطلاعات26
ارتباطات دیجیتالی و رسانه برتر در جامعه اطلاعاتی28

جامعه اطلاعاتی؛اصول، عناصر، شاخص ها و تعاریف موجود30

1- تعاریف و معیارهای اقتصادی جامعه اطلاعاتی32

2- تعاریف و معیارهای فن آوری در جامعه اطلاعاتی34

3- معیار اجتماعی توسعه جامعه اطلاعاتی35

4- معیار سیاسی توسعه جامعه اطلاعاتی36

5- معیار فرهنگی توسعه جامعه اطلاعاتی36

سرویس های جهانی و دسترسی های جهانی38

فناوری اطلاعات و برابری فرصت ها در جامعه اطلاعاتی39

اهداف برنامه ریزی اطلاعات43

نتیجه47

اطلاعات و ایده جامعه آرمانی48

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1201
  • کل نظرات : 24
  • افراد آنلاین : 143
  • تعداد اعضا : 5
  • آی پی امروز : 338
  • آی پی دیروز : 73
  • بازدید امروز : 740
  • باردید دیروز : 158
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 1,135
  • بازدید ماه : 1,135
  • بازدید سال : 20,999
  • بازدید کلی : 493,017
  • کدهای اختصاصی